Data: 2018

Locatie: Romania, Ilfov

Specialitati: Arhitectura, Rezistenta, Instalatii

Functiune: Locuinta

Suprafata: 270mp

Lucram realizarea unui proiect de casa in stil Tudor, pe un teren din judetul Ilfov. Reinterpretarea unei tipologii bazate pe o tehnologie diferita de cea actuala ne-a dus la analiza in detaliu a componentelor de constructie si la descoperirea unui material nou pe piata.

Casele in stil Tudor sunt realizate din caramida (integral sau la etajul inferior, cu lemn la etaj), au acoperisul in panta abrupta cu frontoane care ies din planul acoperisului.

This slideshow requires JavaScript.

A trebuit deci sa alegem intre simularea stilului cu cadre beton, bca/ caramida in cadru, termoizolatie si exterior de caramida aparenta sau realizarea din caramida. Dimensiunile si functiunea constructiei inlatura inconvenientele de structura asociate caramizii (de exemplu greutatea), dar nu problema izolarii termice. Materialul nu atinge indicele necesar incaperilor de locuit, chiar la un zid de 375mm (1 ½). Solutia care ne-a permis obtinerea simplicarii peretelui pe care o cautam a venit prin gasirea unui nou material, identic caramizii clasice ca dimensiuni, dar cu performante termice superioare.

3Project3Project23Project33Project43Project5

Cerintele de flexibilitate specifice proiectului ne-au condus la alegerea unei structuri hibride, plecand de la solutia gasita, obtinand astfel o simplificare sensibila si probabile economii de cost al constructiei pentru beneficiar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.