Data: 2017 (in derulare)

Locatie: Romania, Ilfov

Specialitati: Urbanism, Arhitectura

Functiune: Locuinte cuplate/ insiruite

Suprafata: 3000mp

Lucram la dezvoltarea unui concept de ansamblu de locuinte cuplate in zona suburbana a Bucurestiului. Planul de investitii este acela de a realiza in etape o serie de ansambluri de mici dimensiuni compuse din 10-16 unitati locative cu cate doua dormitoare.

Ceea ce ne-a interesat a fost integrarea cu modelul economic al investitiei, mai ales in contextul in care studiile de piata curente arata ca cei mai multi rezidenti/ potentiali cumparatori nu favorizeaza relocarea in afara orasului.

This slideshow requires JavaScript.

Asadar intrebarea cu care am inceput a fost legata de definirea targetului de cumparatori si a valorilor care i-ar putea atrage intr-o locatie suburbana. Raspunsurile posibile le-am tradus in parametri de proiectare precum mai mult spatiu pentru gradina si dependinte, infrastructura de jogging, ciclism sau plimbari in natura, atribute eco precum consum redus de energie sau materiale locale/ organice. Punerea acestora in practica pentru terenurile vizate, cu respectarea reglementarilor urbane, a pus mai departe problema tipologiilor sau configurarilor optime.

Cateva din coordonatele proiectului sunt general aplicabile investitiilor in ansambluri rezidentiale suburbane, iar dezvoltarea conceptului ne ofera oportunitatea de a incepe sa ne gandim la raspunsuri si solutii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.