Data: 2017 (in derulare)

Locatie: Marea Britanie, Manchester

Specialitati: Arhitectura, Electrice

Functiune: Locuinte colective

Suprafata: 2300mp

Ne-a fost subcontractata de catre proiectantul general implementarea de proiect pentru constructia celei de-a doua faze a unui ansamblu de locuinte colective din centrul Manchester-ului. Propriu-zis, ne ocupam de apartamente: coordonarea arhitectura-instalatii, rezolvarea detaliilor si revizuirea planurilor si elevatiilor.

Ne-am propus sa eficientizam procesul prin identificarea de tipologii, sa gasim un compromis optim intre estetica si maximizarea suprafetei utile si sa integram controlul instalatiilor intr-o utilizare comfortabila si flexibila a spatiilor.

This slideshow requires JavaScript.

Eficientizarea procesului de detaliere prin identificarea de tipologii a fost o provocare in contextul fatadei jucate si al faptului ca dispunerea structurii nu se suprapunea cu dispunerea tipurilor de apartamente. Asadar, am lucrat cu incaperi-tip acolo unde diferentierile pentru apartamente au fost semnificative. De asemenea, am re-amplasat radiatoarele, prizele si intrerupatoarele astfel incat sa evitam ingrosarea stratului de finisaj doar pentru mascarea traseelor si fixarea corpurilor si am ajustat pozitionarea electricelor dupa logica de utilizare, incluzand posibile schimbari.

2Project GB HBlock2Project GB HBlock2

Problemele cu care ne-a confruntat proiectul ne-au furnizat cateva criterii suplimentare pentru proiectarea cladirilor cu grad ridicat de repetabilitate, si au fost a recapitulare utila a unor reguli de baza ale detalierii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.